Agilityrapport – Morris

Lois Kelsey´s Dayton, kallad Morris, har skördat framgångar på agilityplanen. Stort grattis till honom och husse Ingvar för strålande resultat! Är själv ganska novis vad det gäller regler  inom agility därför kommer här nedan en rapport skrivet av husse Ingvar.

Vi har haft 2 lyckosamma helger med ”agilityhunden” Morris i Dalarna. Vi började i Dala-Floda förra helgen med en 2:a plats av 63 startande i Agility och fick en ”uppflyttningspinne”. Fortsatte med ett felfritt lopp i Hopp, tyvärr ingen ”pinne”. På söndagen fick vi tyvärr 5 fel i Agilityn, men följde upp med ett kanonlopp i Hopp där vi fick vår ”pinne”.

Den här helgen var vi i Ludvika. Där fick Morris 4 lopp på lördagen och 2 på söndagen i nästan 30-gradig värme. Värmen tycks inte bekomma Morris något nämvärt. Vi fick ingen ”pinne” i Agility, men vi avslutade lördagen med en 2:a placering och ”pinne ” i Hopp. På söndagen var vi bara centimetrar från ”pinne” i Agility. Han missade ett s.k kontaktfält med absolut minsta marginal. Hade vi fixat det så hade vi fått vår efterlängtade uppflyttning till klass 2 i Agility. Men vi har lyckats med det som ytterst få Wheaten lyckats med, vi har kvalificerat oss till klass 3 (högsta klassen) i Hopp! Om vi väljer att flytta upp i klass 3, så får vi tävla med eliten om poäng för deltagande i SM. Det är en fin avkomma du fått Mandy!
Morris har utvecklats till en otroligt snabb och lyhörd hund på agilitybanorna. De här 2 helgerna har han matchat border-collie i fart och det är få som klarar det. 
Vi är så klart jättestolta och glada att det går så bra för Ingvar och Morris, och vi önskar er all lycka till framöver!!

1 kommentar

Under Okategoriserade

En kommentar till Agilityrapport – Morris

  1. Marie Strandberg

    Härligt Ingvar och Morris, jobba på och lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *