Aktuell kull

Ultraljud visar att vår Zäta är dräktig och valpar väntas i mitten av januari 2021! Välkommen att höra av dig om du är intresserad av en valp ur denna kombination.

Mamma Zäta sitter och spanar.

Mamma till den blivande kullen är alltså Wheaten Island Iám Zeta, till vardags kallad ”Zäta”. Hon är en förståndig tjej i sina bästa år som gärna är matte till lags, följsam och lättlärd. Under sina yngre år har hon varit ett riktigt yrväder, alltid tillgiven och glad! Att Zäta verkligen älskar vatten går inte att ta miste på, ingen badkruka minsann. Badar och simmar men kan också roa sig med att vandra omkring i vattenbrynet och spana efter spännande rörelse på botten.  Zäta fungerar bra vid hundmöten på promenad och hon följer, likt de flesta wheaten, matte och husse på vilka äventyr de än tar sig för. Hälsar gärna på andra slags djur så som kaniner och får. Väljer sina nära vänner med omsorg och umgås gärna med barn.

Meriter:
Genomfört BPH
Godkänt anlagsprov viltspår
HD grad B
Utställd med ett certifikat

Loui med sina certrosetter

Pappa till den blivande kullen är vår egen uppfödning SE VCH Lois Kelsey´s Green Lotus, ”Loui”. Loui bor tillsammans med bland annat matte Veronica Ehn och hon beskriver honom så här:

Loui är en stabil, modig och snäll hane som är trygg oavsett vilken miljö vi än befinner oss i. Han fungerar fint med andra hundar och ignorerar de som skäller, morrar eller visar aggressivitet. Loui är ointresserad av andra människor ute, om de inte tillhör vad han anser som ”sin flock”. ALLA som kommer hem till oss får dock en rejäl uppvaktning av honom.

Han är glad och arbetsvillig oavsett om det gäller utställning, rally, NW, viltspår eller dogparkour. Han är nyfiken och pigg på att prova nya saker. Lika mycket som Loui gillar att jobba så uppskattar han att ”bara vara”. Han älskar att bara strosa fritt, att vila och han älskar en rejäl sovmorgon.

Meriter:
Genomfört BPH
Viltspårschampion
Godkänt doftprov eukalyptus
HD grad  B
Utställd med två certifikat

Loui badar