En rolig men jobbig dag.

Dagen har bjudit på många goda skratt, och en och annan överraskning, under de timmar vi spenderat på brukshundklubben för mentalbeskrving av D-kullen.

Tyra var den mest ängsliga under dagen, och behövde mest tid till återhämtning mellan de olika momenten. Hon samlade tyvärr på sig lite mycket under resans gång och hade inte alls lust eller ork att leka i slutet av banan, då bland annat skottfastheten beskrivs. Hon brukar inte alls vara berörd när det smäller, när åskan går eller när det slammrar här hemma, som det gör med två mindre barn i familjen. Men idag valde beskrivaren att avbryta efter två skott, av fyra, då han ansåg att det var risk för att hon skulle BLI skotträdd. Det som är synd är att det står i protokollet att hon är skotträdd, det blir så automatiskt för att beskrivaren avbryter. Men i själva verket är hon ju inte skotträdd, ja ja inte så mycket att gräma sig över egentligen.

Mysan hade inget intresse alls av att jaga trasan, det doftade godare på gärdet intill :).

Wilja var en riktig tuffing då det kom till skrammlet, så fort ljudet av det kom for hon upp på bakbenen för att bättre se var det kom ifrån. Liknade en liten vessla för en stund :).

Betty tyckte väl att matte och den där farbrorn (testledaren) kunde leka med den där trasan bäst de ville, hon tänkte minsann inte vara med.

Mira är full av energi och leker gärna, men de där spökena vände hon ryggen och sa inte ett knyst till. Enligt husse, som är Norsk, lär de hundarna i Norge att det inte finns några spöken :).

Morris är även han full av energi, vilket är tur eftersom husse tävlar agility med honom. Överlag ganska orädd och kollade genast den där overallen som plötsligt for upp i skogen.

Sammantaget är vi nöjda med dagen, kullen är lite ojämn, men vilka syskon är helt identiska?! Det mest positiva är att ingen är speciellt aggressiv och att de alla har en stor tilltro till sina respektive förare. Kanske att ett uns mer leklust skulle önskas hos vissa och en portion med nyfikenhet, men man kan inte få allt i alla så är det ju.

Nu är vi alla helt slut och det är skönt att mysa i hemmets lugna vrå. Tusen tack till er alla som slöt upp idag, ni är så duktiga med era vovvar!! Att få ihop alla valpar i en kull är ju inte alltid helt lätt, men den här gången lyckades vi. Tack också till Grums brukshundklubb för ett toppengenomförande!

6 kommentarer

Under Okategoriserade

6 kommentarer till En rolig men jobbig dag.

 1. Tack själva, för en rolig men jobbig dag, här har vi sovot i typ tolv timmar efter gårdagens bravader 🙂
  Och vilken tur vi hade med vädret, tänk om det hade varit idag 🙂

  Nyfikna Betty, har börjat dagen med Lilla jakten (katten) och passivitet (vänta på trappan i regnet)…..

 2. Och va fin hemsidan blivit, glömde skriva det 🙂

 3. Maj-Britt

  Hej Linda

  Tack för igår. Det var en intressant och spännande dag. Jag var nog mest förvånad över Mysans tuffhet inför alla skrämseldelar, framförallt spökena . Att jaktintresset inte var så stort har nog sina förklaringar, men vad skall hon ha det till när hon lever i ”Varg och Björnreviren”. Jag har ju hela tiden dämpat denna då jag inte vill att hon skall springa så långt från mig vid mina skogspromenader. Jag har tydligen lyckats? Eller hur?
  Hoppas ni har en bra dag idag i svampskogen.

  Mysan o Maj-Britt

  • admin

   Tack själv! Ja visst var det spännande och ni var så duktiga allihop. I Mysans fall är det nog bättre att inte vara så jaktbenägen, det är klart att du har lyckats. Ni passar så bra ihop och hon är ju världens underbaraste säger du 🙂
   //Linda

 4. Annica Wuopio

  Tack för en jätterolig dag. Detta ska jag göra med Iza när hon blir stor nog det var roligt och nyttigt att se hur ens hund reagerar. Inte alltid som man tror dock.
  Måste säga att ni är underbara uppfödare också. Tack för att jag får förtroendet att ha hand om min underbara Wilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *