Om oss

På Vinkelgatan i Grums Värmland, ca 2 mil utanför Karlstad, finns kennel Lois Kelsey. Kennelinnehavare, Lillemor Wahlström bor tillsammans med maken Conny och hunden Zäta. Den andre kennelinnehavaren, Linda Malm Nilsson, bor tillsammans med make Stefan, sonen Filip och dottern Meja. I familjen Nilsson finns tyvärr inga hundar längre på grund av att Filip mycket olyckligt utvecklade allergi mot bland annat hundarna i 10 års åldern. I och med denna tråkiga utveckling har vårt avelsarbete avtagit och våra planer på valpar har varit obefintliga i några år. Den sista kullen föddes i januari 2021 och efter det finns inga planer på någon mer kull. Men man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda, därför behåller vi både kennelnamn och hemsida.

tyra_meja_gos

Tyra & Meja sommaren 2012

Vår första wheaten kom till familjen under sommaren -91, efterlängtad som bara den! Då hade vi absolut inga planer på varken utställning eller uppfödning, vi skulle bara ha en familjehund. Lilla Kenzy fick dock prova på det mesta här i livet, allt från lydnad och agility till detta med utställning, som hon dock inte gillade nåt vidare. Och det gick väl inte så bra heller, i utställningsringen alltså, men hon var en underbar familjemedlem. Kenzy blev 14 år gammal och fick stilla somna in den 17 april 2005. Hösten -94 köpte vi vår andra wheaten och sedan växte intresset och vi var under ganska många år aktiva med såväl utställning som lydnad och viltspår. Uppfödningen bedrivs i liten skala för att hinna med att följa upp våra valpar och ha tid för våra nya valpköpare, vilket vi tycker är viktigt, att finnas till hands och stötta med den nya valpen/hunden. Vad det gäller rasen är vår intention att föda upp sunda och friska familjehundar och därför är varje parning noga avvägd och planerad innan den blir av.

Filip och Tyra en regning sommardag 2012

Filip och Tyra en regning sommardag 2012

Varför heter då kenneln som den gör kan man undra? Förslagen var till en början många, med två starka viljor och olika tycke var det inte så lätt minsann. Men så en dag hittade Lillemor en vacker vit pion med namnet Lois Kelsey i en trädgårdstidning. Namnet föll oss båda i smaken, och sen hade vi sådan tur att det utan protester blev godkänt av FCI. Detta gav oss ju dessutom ett ämne att spinna vidare på, därför döper vi våra valpar efter pioner. Tilläggas kan att Lillemor har ett stort trädgårdsintresse.