G- kullen 2015

Tisdagen den 31 mars 2015 föddes G-kullen, med viss uppståndelse! Med Tyras förra valpningen i åtanke hade vi förväntningarna att även denna skulle fortlöpa utan komplikationer, men så blev det inte riktigt. De två första föddes hemma men sen tyckte vi att det började dra ut på tiden och med allt tamare värkar, samt efter konsultation med veterinären beslöt vi att åka till kliniken. Det hade då hunnit bli kväll och väl därinne togs en röntgenbild som visade att det fanns tre valpar kvar. Tyra fick då värkstimulerande och inom loppet av 10 minuter kom två av dem ut, lyckat! Så var det den sista kvar och ytterligare en röntgenbild togs efter att en andra spruta med värkstimulerande inte hade någon effekt, den visade att valpen låg en bit in. Veterinären kontrollerade hur valpen mådde, med hjälp av ultraljud, och den verkade må toppen.  Då alla valpar mådde bra och även Tyra beslutade vi oss för att åka hem och invänta den sista valpen där. Nu hann vi dock inte ända hem för ca 1km innan föddes hon i bilen. Sammantaget blev det en kull på fem valpar, fyra hanar och en tik. Tyvärr var inte den lilla tiken riktigt frisk så hon fick somna in, begravning har vi haft och på begäran av Meja (3½ år)sjön vi ”Blinka lilla stjärna”.

Vi hoppas och tror att dessa fyra grabbar i G-kullen kan bli arbetsvilliga, spralliga och underbara! Alla valpar är tingade och har flyttat eller är på väg till sina nya familjer.

G-kullens mamma Tyra är alltså vår egen SE UCH Lois Kelsey´s Dou-Lu, tidigare mamma till E-kullen hos oss och familjens gosigaste tös, såväl mot barnen som oss vuxna. Tyra är en tjej som det är mycket fart och fläkt i, älskar att springa runt som en tok i skogen :), men är också oerhört samarbetsvillig och lyhörd när det kommer till gemensamma aktiviteter. Däremellan trivs hon även bra med att ligga hos oss i soffan för att bli klappad , och sist men inte minst så är hon snabb att dela ut så många pussar  som möjligt när tillfälle ges!

 

Blivande pappa är C.I.B, SEUCH, FIUCH, FIW-12, Europasieger-13, SEVCH Wheaten Island Love to Mingus, kallad Mingus. Och så här skriver matte Karin om honom:

Mingus är en mycket vänlig hund som ser varje annan hund som en tänkbar lekkamrat. Skäller aldrig på andra hundar man möter även om de skäller på honom. Han älskar att hoppa och skutta och varje morgon innan vi går ut så ska vi leka, vilket innebär att jag ska jaga honom runt i lägenheten för att ta leksaken ifrån honom. Ibland lyckas jag och då är det jag som blir jagad tills bytet åter är hans..

När vi får gäster anser han att de naturligtvis kommer enbart  för att leka med honom och blir jätteledsen när de går. Är dock  inte särskilt intresserad av andra människor när vi är ute och går, tycker enbart det är jättetråkigt när matte stannar för att prata med bekanta.

Han är mycket stabil och trygg och tack och lov klarar han alla nyårsraketer. Vi bor mitt i centrum och han har redan som valp fått lära sig att stå ut med trafik, buller, folkmängder och att åka pendeltåg och tunnelbana. Med andra ord en toppenkille som älskas av alla  mina släktingar och vänner!