Ransätersutställning

I dag har en varm, men mycket bra dag, spenderats i Ransäter och utställningens tecken. Från vår kennel deltog fem hundar (aldrig haft så många med på samma gång),  det var Evita och Lisa som är syskonen från senaste kullen, 1½ år. Sedan de tre systrarna Tyra, Wilja och Mysan som är nyss fyllda 4 år.

Dagens förväntningar var inte stora när bedömningen startade och inte blev de högre när domaren började att ge oss tillsägelser på hur vi skulle visa våra hundar…… Men trots denna dåliga start så verkade han tycka om flertalet av dem. Först ut var syskonen i unghundsklassen Evita (vår fodertik som bor på Värmlands näs) och Lisa, från Skattkärr. Domaren tyckte bäst om Evita som vann klassen med EXC och CK, medan Lisa blev tvåa med VG.

Därefter var det dags för syskonen Mysan, från Hagfors,  och Wilja (vår fodertik som bor i Slottsbron) som tävlar i öppenklassen. Deltog gjorde sju stycken och Wilja blev den som fick den främsta placeringen, 3:a med CK.

Så kom vi till vår egen pärla Tyra och championklassen, där deltagandet endast var två stycken och Tyra drog det längsta strået och knep förstaplaceringen med CK. Således hade vi tre av fem deltagande tikar som skulle in och tävla om BT (bästa tik). Nio tikar deltog totalt i denna tävlan och Tyra blev en av de fyra som placerades. Hon knep tredjeplatsen, och med två veterantikar framför sig innebar detta att hon fick sitt första CACIB i utställningskarriären! Wiiihii!!!

Till sist deltog vi med vår första uppfödargrupp någonsin, där ingick Tyra, Evita, Lisa samt Wilja och vi fick HP och placerades som tvåa utav tre grupper. Tack alla inblandande för en underbar dag!! Och tack Anette A för att du fotade!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *