Träningsutställningar

Förra helgen var vi på utställning på Skutberget i Karlstad, en inofficiell sådan. Bra träning för såväl den lille slyngeln Tellus 5 månader som för ettåringarna Fideli och Ricco samt för Evita 2 ½ år. Tellus fick jättefin kritik och skötte sig exemplariskt, men är tyvärr halt för dagen och fick därför inget HP. Men lite träning blev det, och efter ett veterinärbesök häromdagen är det nu lite medicinering och stillhet (så mycket det går att begränsa en valp) som gäller i tio dagar. Veterinären trodde att det har med tillväxt att göra, så vi hoppas att det är över när dessa tio dagar gått. Annars blir det röntgen och vidare utredning, men vi håller tummarna!

Så till resterande resultat, båda ettåringarna skötte sig bra. Men både Ricco och Fideli behöver träna på att kunna stå stilla i uppställningspose, mycket svårt när kroppen är lite orolig :). Ricco blev i alla fall BIM mot Evita som blev den som vann bäst i rasen och sedan slutade som fyra i gruppen. Tack ni som var med för en trevlig förmiddag!

Sista helgen i augusti var vi också på inofficiell utställning, på Lillerud i Karlstad. Då var det premiär för valparna Tellus och Baileys, som båda skötte sig mycket bra. Det blev Tellus som drog det längsta strået och blev BIR-valp men båda två fick hederspris (HP) av domaren. I terriergruppen blev så sen Tellus vinnare även där, BIG1, men i BIS-finalen fick vi ingen placering bland de fyra. Tilläggas då kan också att den lille herrn var ganska så trött efter en varm och slitsam dag :).

Bäst i rasen för dagen blev Lois Kelsey´s Eastern Star ”Lisa” fint handlad av matte Birgitta, grattis till er! I terriergruppen slutade hon sedan på en 3:e plats och jag tror att matte var nöjd med detta. Här kommer några bilder även från denna dag, tack för trevligt sällskap till er som var med där!

 Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *