Utställningshelg i Leksand

Nu har det varit riktigt dåligt uppdaterat i bloggen under en lång tid! Detta trots att det har varit en händelserik vår, vi hänvisar då till vår Facebooksida för bilder och info. Ni vet väl att Ni inte måste vara medlemmar för att kunna läsa våra inlägg?! Klicka bara på bilden på vår förstasida.

Men nu till ett blogginlägg om vår senaste utställningsresa som gick till vackra Dalarna och Leksand. Sex damer/tjejer och sex hundar packade in sig i bilarna med diverse packning under lördagsförmiddagen och styrde kosan mot det första stoppet i en by utanför Borlänge. Där hälsade vi på hemma hos Veronica och Loui, en av killarna ur grabbarna grus-kullen som nu hunnit att fylla 1 år i slutet av mars. Hos Veronica hade vi tänkt träna lite utställning tillsammans med henne och Loui, som skulle premiärställas dagen efter. Men det regnade så vi avnjöt fika och pratade en massa hund istället 🙂 . Tack Veronica för din gästfrihet!

Vidare mot Leksand strand och den hyrda stugan där vi installerade oss väl och hade en trevlig kväll tillsammans, med hundfix, promenad, bastu samt mat och dryck. Upp i ottan dagen efter för att vara på plats i god tid innan bedömningen som skulle starta med Tellus (LK Go Diago) och Loui (LK Green Lotus) i juniorklassen. Båda skötte sig fint och fick excellent, Tellus stod två med CK medan Loui placerades som trea. I tävlan om bästa hane fick sedan Tellus ingen placering, men bra träning som han klarade utmärkt.

I unghundsklassen var det Riccos tur (LK First Arrival), även han fick ett excellent dock utan CK. Han hade något skutt för sig med bakbenet som vi inte sett tidigare, därav avsaknad av CK för domaren tyckte mycket om honom för övrigt. Kan ju ha varit en sträckning?!

Så över till tjejerna där Riccos syster Fideli (LK Fairytale) var först ut i unghundsklassen där tre deltog. Fideli fick även hon excellent och slutade tvåa i klassen med ett CK. I öpppenklassen var det så dags för vår foderhund Evita tillsammans med Wilja (LK Doreen) och Lisa (LK Eastern Star) att äntra ringen. Alla tre är erfarna damer som vet vad de ska göra i ringen, Lisa fick ett VG och slutade fyra i klassen medan Wilja och Evita fick de två mest framskjutna placeringarna som etta respektive tvåa, båda med CK och fortsatt tävlan om bästa tik. Där var det dessvärre ingen som fick någon placering med så många fina championtikar. Men däremot fick sedan Evita och Linda tävla om certet mot den vinnande unghundstiken, och där minsann drog Evita det längsta strået! 🙂 Och därmed fick hon sitt första cert, så stolt över denna tjejen som har växt till sig något enormt den senaste tiden!

Tack alla för denna fantastiska helg! Ska tillägga att vi inte lyckades fota alla hundar i ringen så här nedan kommer ett axplock med bildbevis från dagen och ett par från lördagskvällen då vi landade i stugan.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 kommentarer till Utställningshelg i Leksand

  1. Molle-matte Birgitta Azcarate

    Grattis till certet Evita! Och alla mattarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *