Utställningshelg

Under helgen som gick åkte vi tillsammans med några vänner, tillika valpköpare, för två dagars utställning i norra Värmland. Lördagen spenderades i Ransäter utan några större framgångar, systrarna Tyra (LK Dou-Lu) och Wilja (LK Doreen) var de enda som gjorde godkända resultat då de båda erhöll CK, dock ingen av dem som placerade sig i bästa tik-klassen. Vädret var bra under lördagen,  det kan man ju inte säga att det var på söndagen precis……….

Vi vaknade av att regnet smattrade mot fönsterblecket på övernattningsstugan i Hovfjället, termometern visade knappa 10 grader. Vid frukostbordet ställde vi oss allt frågan om vi verkligen skulle tillbringa dagen utomhus för hundutställning. Men självklart skulle vi det kom vi fram till, inte kunde vi backa nu! Och tur var väl det! Först ut i utställningsringen var Ricco (LK First Arrival) 10 månader, som denna dag ställdes för fjärde gången i officiella sammanhang. Det blev klassvinst med betyget excellent och ett CK (certifikatkvalité), vilket innebar att vi fick tävla vidare. I tävlan om bästa hane fick vi sedan se oss slagna av tre championhanar, men hamnade på en hedrande fjärdeplats och fick också med oss Riccos första CERT hem! 🙂 Dessutom utsåg domaren honom till bästa junior, och i tävlan om utställningens bästa junior hamnade vi på en mycket hedrande fjärdeplats bland inte mindre än 18 deltagande terrierjuniorer!

Så var det dags för tikarna och först ut var Fideli i juniorklassen och hon fick betyget excellent men utan CK och därmed var dagen över för henne. I öppenklassen ställdes fyra tikar från oss, systrarna Wilja och Mysan samt systrarna Evita och Lisa. Wilja var den som drog det längsta strået och stod som klassvinnare med CK. Evita fick excellent medan Mysan och Lisa fick betyget Very Good. Alltså blev det Wilja som fick tävla vidare, liksom hennes syster Tyra som blev vinnare i championklassen också hon med CK. I tävlan om bästa tik gick det väl så bra som det kunde, våra pärlor placerade sig som etta och tvåa! 🙂 Att det sedan var Wilja som med matte Annica knep första platsen var extra roligt och nu fick hon äntligen sitt första CERT! Så med Wilja som bästa tik var det sedan dags att tävla om dagens bästa Wheaten i konkurrens med segrande hanen. Och även detta skötte Annica och Wilja strålande, vilket innebar att hon blev BIR, bäst i rasen. Men i tävlan mot alla BIR-vinnande hundar blev det inga fler framskjutna placeringar, men vad gör väl det en så strålande dag som vi hade! (Med undantag för det envetna regnet då förstås)

Tack ni trevliga, goa och glada kvinnor till valpköpare som är med oss i vår utställningssväng! Många goa skratt och några skvättar av gråt, när det går bra och dåligt i utställningsringen, har det varit. Tack också till männen som är hemma och sköter om de andra hundarna! Här nedan kommer ett axplock av bilder från de båda dagarna.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *