Valpar

En valp från oss?

Mandy 8 veckor

Allmänt:
Vår uppfödning bedrivs i liten skala med mycket planerande och förberedelser. Vi väljer våra valpköpare med omsorg, vilket bland annat innebär att vi inte gör upp något köp via mail eller telefon. Vi vill träffas ”live”, både för vår egen skull men också för att våra intressenter skall få veta vilka vi är och vad vi och vår kennel står för. Vi ser gärna att valparna hamnar i närheten men säljer givetvis även ”långväga” om det känns rätt. När valpen lämnar oss får den med sig ett utförligt valpkompendium som bland annat innehåller diverse råd och en matsedel, dessutom Svenska Kennelklubbens folder ”Välkommen valp”.  Och sist men inte minst får valpen med sig en pläd med syskon och mammas dofter samt lite annat smått och gott som kan vara nyttigt att ha under den första tiden. Vi följer Svenska Wheatenklubbens samt Svenska Kennelklubbens regler och levererar valparna registrerade, vaccinerade, avmaskade, ID-märkta och veterinärbesiktade. Därtill är valpen dolda fel försäkrad till tre års ålder.

Sover skönt i mammas päls

Uppväxt:
Våra valpar föds upp i hemmiljö, den första tiden tillbringar de ostört från omvärlden tillsammans med sin mamma i en valplåda i ett av rummen i bostadshuset. Då de för varje vecka blir stadigare, utvecklas och mer nyfikna, utökas deras utrymme successivt till att slutligen omfatta såväl köket, med alla dess ljud, som trädgården. Beroende på årstid vistas de olika mycket ute, då vi har sommarvalpar gör vi valphage utomhus men de får även utforska hela trädgården eftersom den är inhägnad.

Tunnelvila

Valpkurs:
Då Linda är utbildad SBK (Svenska brukshundsklubben) allmänlydnadsinstruktör ingår en valpkurs då du köper valp hos oss för de som önskar deltaga. Kursen innefattar 5-6 träffar alternativt en helgkurs, detta beroende på vart i landet majoriteten av kullen flyttar. Detta anser vi är en god start på hundägandet, dels med hänvisning till att man lär sig grunderna i vardagslydnad och på så vis lättare kan lära valpen rätt från början. Men det är också ett bra tillfälle att utbyta erfarenheter nyblivna hundägare emellan. Dessutom är det enormt kul för oss som uppfödare att få möjlighet att se hur kullen utvecklas och att kunna hjälpa och stötta ”live” då det uppstår problem eller frågor. Självklart är det livslång support då ni köper valp hos oss, vi finns bara ett telefonsamtal eller mail bort!
Gott med mammas mat!

Gott med mammas mat!

Pälsvård:
Wheaten terriern är en ras som kräver mycket pälsvård och det är en förutsättning att du är intresserad av detta om rasen är något för dig. Läs därför mer under ”Wheatenterriern” och ”Wheatenpälsen”.  Som uppfödare klipper vi hunden gratis under dess första levnadsår (dock max fyra gånger). Är ni intresserade av utställning klipper vi även utan kostnad till dessa tillfällen.