Valpar

En valp från oss?

Mandy 8 veckor

Allmänt:
Vår uppfödning bedrivs i liten skala med mycket planerande och förberedelser. Vi väljer våra valpköpare med omsorg, vilket bland annat innebär att vi inte gör upp något köp via mejl eller telefon. Vi vill träffas ”live”, både för vår egen skull men också för att våra intressenter skall få veta vilka vi är och vad vi och vår kennel står för. Vi ser gärna att valparna hamnar i närheten men säljer givetvis även ”långväga” om det känns rätt. När valpen lämnar oss får den med sig ett utförligt valpkompendium som bland annat innehåller diverse råd och en matsedel. Och sist men inte minst får valpen med sig en pläd med syskon och mammas dofter samt lite annat smått och gott som kan vara nyttigt att ha under den första tiden. Vi följer Svenska Wheatenklubbens samt Svenska Kennelklubbens regler och levererar valparna registrerade, vaccinerade, avmaskade, ID-märkta och veterinärbesiktade. Därtill är valpen dolda fel försäkrad till tre års ålder.

Sover skönt i mammas päls

Uppväxt:
Våra valpar föds upp i hemmiljö, den första tiden tillbringar de ostört från omvärlden tillsammans med sin mamma i en valplåda i ett av rummen i bostadshuset. Då de för varje vecka blir stadigare, utvecklas och mer nyfikna, utökas deras utrymme successivt till att slutligen omfatta såväl köket, med alla dess ljud, som trädgården. Beroende på årstid vistas de olika mycket ute, då vi har sommarvalpar gör vi valphage utomhus men de får även utforska hela trädgården eftersom den är inhägnad.

Tunnelvila

Pälsvård:

Wheaten terriern är en ras som kräver mycket pälsvård och det är en förutsättning att du är intresserad av detta om rasen är något för dig. Läs därför mer under ”Wheatenterriern” och ”Wheatenpälsen”.  Som uppfödare klipper vi hunden gratis under dess första levnadsår (dock max fyra gånger). Är ni intresserade av utställning klipper vi även utan kostnad till dessa tillfällen.