Valparna älskar mat!

För några dagar sedan byggdes det om i valprummet. Valplådan som de föddes i togs bort och istället har en hundsäng någon pläd samt en ”lya” kommit på plats. Lyan är en bur, utan dörr, som försett med en filt som tak. Den är mycket populär, såväl att sova i som att bli matade i. Wilja lyckas till och med att klämma sig in tillsammans med alla de små, och att stå i dörröppningen och ge dem mat går också bra :). Numer finns också leksaker av alla de slag till förfogande och vissa av dem får sig en omgång emellanåt, skakas och ”dödas” ska de göra!

För varje dag som går upptäcker de nya delar av huset och ljud och dylikt som hör till. Hallen och köket har utforskats och  vissa har även varit ute på altanen. Allt eftersom de blir trygga med vår innemiljö så kommer deras utrymme successivt att utvidgas till att innefatta även trädgården.

Förutom att dia Wilja X antal gånger per dygn äter de nu tre mål om dagen med fast föda. Mat är en stor passion, torrfoder med fil eller nötfärs med fil är mumma! Och den som är störst, och matgladast, är vår lille ”Fyran”, han hänger kvar i matskålen när de andra är nöjda. Verkar inte tycka att något ska gå till spillo, slickar skålen blank och fin.

Vi har fortfarande en hanvalp kvar som söker egen familj att flytta till, ring eller mejla för en första kontakt vid intresse!

 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *