Paus i kennelverksamheten

Nu har huset varit tyst och tomt i några veckor då alla valparna ur H-kullen har flyttat till sina nya familjer. Vi får foton, filmer, texter och samtal från dem alla och de verkar ha funnit sig tillrätta. Planen är att kunna bjuda in er till en sammankomst någon gång under sommaren, vi hoppas att pandemin inte sätter stopp för detta!

För övrigt sätter vi vår kennelverksamhet på paus, inga mer valpar planeras i dagsläget och vi har heller ingen tik att ta några valpar på. När det blev som det gjorde med Zätas valpning, kejsarsnitt, väljer vi att inte äventyra hennes liv. Hon är en alldeles för kär familjemedlem <3

Men vi behåller både hemsida och kennelnamn, man vet aldrig vad som händer i framtiden!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Välkommen H-kullen!

Mamma Zäta tillsammans med sina småttisar

Vi välkomnar H-kullen som föddes hos oss fredagen den 8 januari 2021! Tre tikar och en hane består kullen av. Dagarna tillbringar de tillsammans med mamma Zäta i valplådan, ätandes och sovandes mest hela tiden. För mer bilder och filmer hänvisas till vår Facebooksida där uppdateringar sker kontinuerligt.

Mums med mat!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

I väntans tider……..

Ja just nu befinner vi oss i väntans tider, hur spännande som helst! Zäta är ganska så rund om magen kan man säga, har inte någon vidare aptit och svårt att hitta bekväma ställningar att ligga på. Valparna kan ju komma i stort sett vilken dag som helst :). Vi går kortare promenader, på den blivande mammans villkor, håller koll på tempen och gör diverse förberedelser inför nedkomsten.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Uppdaterat under aktuell kull

Nu finns mer information om den kull som beräknas födas hos oss i mitten av januari. Se mer under fliken valpar och aktuell kull.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Vi väntar valpar!

In i det längsta trodde vi nog inte riktigt att det skulle bli några fler valpkullar på kennel Lois Kelsey. Men ack så fel vi hade, nu vet vi att vår Zäta är dräktig och att H-kullen beräknas anlända i mitten av januari 2021! Mer information kommer inom kort.

Zäta och Loui tillsammans med sina mattar efter utställning i Leksand sommaren 2019

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Tvåårig hane för omplacering

Vi har just nu en tvåårig hane för omplacering, han är sällskaplig och lekfull. Är van att gå långa promenader och med all hantering som hör till en hund och till, en Wheaten med dess päls. Vi söker ett nytt hem som gärna är beläget i Värmland, för fortsatt kontakt och hjälp med till exempel klippning. Vid intresse kontakta Linda på linda@loiskelsey.se eller 070-335 26 61.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

Utställningshelg i Leksand

Nu har det varit riktigt dåligt uppdaterat i bloggen under en lång tid! Detta trots att det har varit en händelserik vår, vi hänvisar då till vår Facebooksida för bilder och info. Ni vet väl att Ni inte måste vara medlemmar för att kunna läsa våra inlägg?! Klicka bara på bilden på vår förstasida.

Men nu till ett blogginlägg om vår senaste utställningsresa som gick till vackra Dalarna och Leksand. Sex damer/tjejer och sex hundar packade in sig i bilarna med diverse packning under lördagsförmiddagen och styrde kosan mot det första stoppet i en by utanför Borlänge. Där hälsade vi på hemma hos Veronica och Loui, en av killarna ur grabbarna grus-kullen som nu hunnit att fylla 1 år i slutet av mars. Hos Veronica hade vi tänkt träna lite utställning tillsammans med henne och Loui, som skulle premiärställas dagen efter. Men det regnade så vi avnjöt fika och pratade en massa hund istället 🙂 . Tack Veronica för din gästfrihet!

Vidare mot Leksand strand och den hyrda stugan där vi installerade oss väl och hade en trevlig kväll tillsammans, med hundfix, promenad, bastu samt mat och dryck. Upp i ottan dagen efter för att vara på plats i god tid innan bedömningen som skulle starta med Tellus (LK Go Diago) och Loui (LK Green Lotus) i juniorklassen. Båda skötte sig fint och fick excellent, Tellus stod två med CK medan Loui placerades som trea. I tävlan om bästa hane fick sedan Tellus ingen placering, men bra träning som han klarade utmärkt.

I unghundsklassen var det Riccos tur (LK First Arrival), även han fick ett excellent dock utan CK. Han hade något skutt för sig med bakbenet som vi inte sett tidigare, därav avsaknad av CK för domaren tyckte mycket om honom för övrigt. Kan ju ha varit en sträckning?!

Så över till tjejerna där Riccos syster Fideli (LK Fairytale) var först ut i unghundsklassen där tre deltog. Fideli fick även hon excellent och slutade tvåa i klassen med ett CK. I öpppenklassen var det så dags för vår foderhund Evita tillsammans med Wilja (LK Doreen) och Lisa (LK Eastern Star) att äntra ringen. Alla tre är erfarna damer som vet vad de ska göra i ringen, Lisa fick ett VG och slutade fyra i klassen medan Wilja och Evita fick de två mest framskjutna placeringarna som etta respektive tvåa, båda med CK och fortsatt tävlan om bästa tik. Där var det dessvärre ingen som fick någon placering med så många fina championtikar. Men däremot fick sedan Evita och Linda tävla om certet mot den vinnande unghundstiken, och där minsann drog Evita det längsta strået! 🙂 Och därmed fick hon sitt första cert, så stolt över denna tjejen som har växt till sig något enormt den senaste tiden!

Tack alla för denna fantastiska helg! Ska tillägga att vi inte lyckades fota alla hundar i ringen så här nedan kommer ett axplock med bildbevis från dagen och ett par från lördagskvällen då vi landade i stugan.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

God fortsättning…..

Nu är sidan åter i bruk efter att någon tyvärr roat sig med ett intrång som gjorde att vår hemsida inte fungerade alls. Så nu vet ni varför det inte hänt så mycket den senaste tiden. Vill passa på att önska alla en god fortsättning på julen! Här i Grums har vi nu äntligen fått minusgrader och till och med lite snö, vilket betyder RENA hundar, SÅ underbart!!

Ni som följt oss på vår Facebooksida vet att Lillemor och Wilda (LK Blaze) har lyckats med bedriften att erövra Svenskt viltspårschampionat. Så nu har kenneln två viltspårchampions, grattis och bra jobbat! Därtill har vi en tredje på gång då Annica Nilsson Wuopio tillsammans med Wilja (LK Doreen) för någon vecka sedan tog hem ett förstapris och dessutom lyckades med bedriften att få ett HP (Hederspris), stort grattis  till er och lycka till med kommande tävling mot championatet!!

Nu stundar firande av det nya året och vi önskar er alla ett gott nytt år! Samt att vi hoppas att ni får fira in det utan allt för mycket smällare.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Höstens kennelträff

 Vi hälsar er välkomna till höstens kennelträff 2015!

Söndagen den 1 november samlas vi klockan 11.00 på parkeringen vid hamnen i Borgvik. Se vägbeskrivning nedan.

Om det är någon av er som har önskemål om någon speciell aktivitet får ni gärna höra av er! Annars tänker vi oss en liten promenad i Borgviks vackra omgivningar samt att vi umgås och pratar hund.

Var och en får ta med sig det de vill äta och dricka under dagen, vi gör upp en eld så möjlighet att grilla finns.

Hjärtligt välkomna!

hälsar Linda & Lillemor

070-335 26 61 el. 070-67 22 732

Vägbeskrivning:

Från Grums
Kör mot Grums kyrka, raka spåret ca 15 km. Sväng vänster när ni kommer till skylt med Kungskvarnen. Kör sedan förbi Kungskvarnen, till höger, ca 1 km tills ni kommer till hamnen. Sväng höger över en bäck, sedan sväng vänster ner till hamnen.

Från E18 Oslo eller Säffle
Längs E18 i höjd med Segmon, sväng höger av motorvägen mot Borgvik. Kör raka spåret ca 10 km till T-korsning. Tag höger i T-korsning, kör rakt förbi bland annat Sparnäs IP. Efter ca 2 km finner ni hamnen på höger sida.

 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Träningsutställningar

Förra helgen var vi på utställning på Skutberget i Karlstad, en inofficiell sådan. Bra träning för såväl den lille slyngeln Tellus 5 månader som för ettåringarna Fideli och Ricco samt för Evita 2 ½ år. Tellus fick jättefin kritik och skötte sig exemplariskt, men är tyvärr halt för dagen och fick därför inget HP. Men lite träning blev det, och efter ett veterinärbesök häromdagen är det nu lite medicinering och stillhet (så mycket det går att begränsa en valp) som gäller i tio dagar. Veterinären trodde att det har med tillväxt att göra, så vi hoppas att det är över när dessa tio dagar gått. Annars blir det röntgen och vidare utredning, men vi håller tummarna!

Så till resterande resultat, båda ettåringarna skötte sig bra. Men både Ricco och Fideli behöver träna på att kunna stå stilla i uppställningspose, mycket svårt när kroppen är lite orolig :). Ricco blev i alla fall BIM mot Evita som blev den som vann bäst i rasen och sedan slutade som fyra i gruppen. Tack ni som var med för en trevlig förmiddag!

Sista helgen i augusti var vi också på inofficiell utställning, på Lillerud i Karlstad. Då var det premiär för valparna Tellus och Baileys, som båda skötte sig mycket bra. Det blev Tellus som drog det längsta strået och blev BIR-valp men båda två fick hederspris (HP) av domaren. I terriergruppen blev så sen Tellus vinnare även där, BIG1, men i BIS-finalen fick vi ingen placering bland de fyra. Tilläggas då kan också att den lille herrn var ganska så trött efter en varm och slitsam dag :).

Bäst i rasen för dagen blev Lois Kelsey´s Eastern Star ”Lisa” fint handlad av matte Birgitta, grattis till er! I terriergruppen slutade hon sedan på en 3:e plats och jag tror att matte var nöjd med detta. Här kommer några bilder även från denna dag, tack för trevligt sällskap till er som var med där!

 Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Valphelg för G-kullen

Under den förra helgen träffades valpar ur G-kullen tillsammans med sina mattar, husse och dagmatte på Vinkelgatan för en liten sammankomst. Det var ingen vidare start vi fick med en lördag som bara bjöd på regn , regn och regn. Men vi fick gedigen teorigenomgång och diskussioner om diverse träningsmetoder, uppkomna problem och situationer vi har varit med om. Dessutom gick vi igenom hundens skötsel inklusive den viktiga pälsvården och Chippen som ännu var oklippt blev av med de svarta slingorna och formades till en miniwheaten 🙂 . Några praktiska övningar utomhus fick vi till, men störst fokus på detta blev det under söndagen som bjöd på betydligt bättre väder!

På söndagen upptäckte vi hur lika de fyra grabbarna är bland annat gällande föremålsintresse. Det där med godis som belöning är ju ganska okej, beroende på vad som bjuds. Men att få leka med en leksak, kampa med matte eller husse, det är ju bara SÅ roligt!! Ett belöningssätt som vi alla kan ha nytta av i vår träning med G-grabbarna, bland annat vid följaövningar och för att bygga den viktiga relationen mellan hund och ägare. Nosaktivering ingick också i de praktiska övningarna och både baconspår, korvletning i träd samt under plåtburkar fixade de alla galant.

Tusen tack ni underbara valpköpare och dagmatte för en toppenhelg!! Lycka till med fortsatt träning, ni är alla så ambitiösa och på god väg med era valpar!
Hälsar Linda &Lillemor

 

1 kommentar

Under Okategoriserade

Grattis F-kullen!

Idag säger vi stort grattis till hela F-kullen, Ricco, Lotta, Felix, Otto, Fideli och Feerie som firar sina första födelsedagar! Hoppas att dagen har varit bra och att ni fått något extra smaskigt i matskålen för att fira ettårsdagen 🙂

Mat vill vi ha!

Tänk att det är ett helt år sedan ni såg ut så här!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade