Valphelg för G-kullen

Under den förra helgen träffades valpar ur G-kullen tillsammans med sina mattar, husse och dagmatte på Vinkelgatan för en liten sammankomst. Det var ingen vidare start vi fick med en lördag som bara bjöd på regn , regn och regn. Men vi fick gedigen teorigenomgång och diskussioner om diverse träningsmetoder, uppkomna problem och situationer vi har varit med om. Dessutom gick vi igenom hundens skötsel inklusive den viktiga pälsvården och Chippen som ännu var oklippt blev av med de svarta slingorna och formades till en miniwheaten 🙂 . Några praktiska övningar utomhus fick vi till, men störst fokus på detta blev det under söndagen som bjöd på betydligt bättre väder!

På söndagen upptäckte vi hur lika de fyra grabbarna är bland annat gällande föremålsintresse. Det där med godis som belöning är ju ganska okej, beroende på vad som bjuds. Men att få leka med en leksak, kampa med matte eller husse, det är ju bara SÅ roligt!! Ett belöningssätt som vi alla kan ha nytta av i vår träning med G-grabbarna, bland annat vid följaövningar och för att bygga den viktiga relationen mellan hund och ägare. Nosaktivering ingick också i de praktiska övningarna och både baconspår, korvletning i träd samt under plåtburkar fixade de alla galant.

Tusen tack ni underbara valpköpare och dagmatte för en toppenhelg!! Lycka till med fortsatt träning, ni är alla så ambitiösa och på god väg med era valpar!
Hälsar Linda &Lillemor

 

1 kommentar

Under Okategoriserade

En kommentar till Valphelg för G-kullen

  1. Veronica

    Tack för en helt fantastisk helg! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *